איך לטעום קפה כמו מקצוענים?
- TalGrunhut
- 17 בספט׳ 2014
- זמן קריאה 2 דקות

אנחנו טועמים קפה כמה וכמה פעמים ביום. זו לא חוכמה. טעימות הן חלק מכל יום עבודה בבית המלאכה. זוהי הדרך שלנו להבטיח שהקפה שאנחנו קולים יעמוד בסטנדרטים שלנו מבחינת האיכות ומבחינת הטעם. כשאנחנו טועמים קפה אנחנו מתייחסים, כמו בטעימות יין למראה שלו, לארומה, לגוף , לחומציות לטעמים ולגורמים נוספים. למה אנחנו חושבים שגם אתם צריכים לדעת לטעום קפה כמו מקצוענים? למה לא להסתפק בהגדרות כמו 'טעים לי', 'לא טעים לי' ו- 'חסר סוכר'? בגלל שמי שבאמת אוהב קפה, צריך לדעת איך לטעום אותו ובגלל שרק מי שיודע איך לטעום קפה יכול לאהוב אותו באמת.
טעימת קפה מקצועית, שנקראת גם Cupping, היא תהליך לא מסובך. כל מה שאתם צריכים כדי להתחיל הוא סביבה שקטה ונקייה מריחות וכוס קפה. מומלץ להימנע מעישון או אכילה לפני הטעימה, כדי לשמור על חיך נקי ולוותר על בשמים ושפתונים. כך אנחנו עושים את זה:
מראה
בטעימת אספרסו, טועמים מקצועיים ישימו לב דבר ראשון לצבע ולאחידות של ה"קרמה" הנוצרת על פני המשקה. מהצבע והכמות של ה"קרמה", אנחנו יכולים ללמוד על רמת הקלייה ועל איכות ההכנה של הקפה והמרקם שלה מוסר לנו אינפורמציה על זני הקפה. "קרמה " סמיכה ושמנונית למשל, היא מאפיין של רובוסטה לעומת הערביקה ש"הקרמה" שלו צנועה יותר.
ארומה
כשאנחנו אומרים ארומה, אנחנו מתכוונים לניחוחות ולטעמים שמורגשים בלגימה הראשונה. את הארומה אנחנו מתארים במונחים אסוציאטיביים כמו: פירותית, אגוזית, פרחונית, שרופה, ולפעמים, לא עלינו, דלוחה או מעופשת.
גוף
כך אנחנו מתארים את הנוכחות של הקפה על החיך לאחר הלגימה. את הגוף אנחנו מגדירים ככבד וסמיך, מלא, או שטוח.
חומציות
רמת החומציות משתנה בהתאם לזן הקפה והיא מתבטאת בעוצמת ה"צביטה" של הקפה בצידי הלשון בזמן הלגימה. ככל שרמת החומציות גבוהה יותר, ה"צביטה" מורגשת יותר.
טעם
לאחר שניטרלנו את החומציות ואת הגוף, אנחנו מתארים את גוון הטעם במונחים כמו: שוקולדי, ייני, מתקתק או חמצמץ. ובמקרים הפחות טובים: מיושן, מר, עכור, או מעופש.
סיומת
מכירים את הטעם שנותר בפה, אחרי שאתם לוגמים את הקפה? זוהי הסיומת, שיכולה להיות ארוכה, בינונית או קצרה באורכה.
מורכבות
המונח הזה נועד לתאר את עושר הטעמים של הקפה. האם בטעם ניתן להרגיש גוונים רבים, או שהוא ישיר וחד משמעי.
איזון
קפה מאוזן הוא קפה בו החמיצות, המורגשת בצידי הלשון והמרירות, המורגשת בחלק האחורי של החיך, הן הרמוניות ובעלות עוצמה שווה.
אם אתם לא מצליחים בפעמים הראשונות, לא נורא. תאמינו לנו, פיתוח יכולת טעימה מקצועית, הוא תהליך ארוך שדורש זמן, ריכוז והרבה מאוד קפה. מצד שני, אם אתם באמת אוהבים קפה, מדובר בתהליך מהנה במיוחד.
אם אתם מעוניינים להצטרף אלינו לערב טעימות קפה, ניתן להשאיר פרטים למטה ונעדכן אתכם כשזה קורה, נתראה.
Comments